Alle categoriëen

Informatie

Banner papiersoorten

Duurzame papiersoorten

Wij gebruiken uitsluitend 100% gerecycled papier. De tijd dat gerecycled papier er grauw en rommelig uitzag ligt achter ons. Natuurlijk juist nu is dat misschien waarmee je voor de dag wil komen. Maar ook papier dat niet te onderscheiden valt van ‘normaal’ papier kan 100% gerecycled zijn.

Paper wise papier

PaperWise 

De natuur kent geen afval, dat is onze inspiratie: Afval is nuttig in een nieuwe toepassing. In dit geval als grondstof voor kwalitatief hoogwaardig, duurzaam papier en karton. PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. We geloven in bewustwording; samen kunnen we organisaties en mensen verbinden en in beweging brengen voor een duurzame samenleving. Bron: https://paperwise.eu/

PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk sociaal verantwoord papier en karton van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. Gebruikers van PaperWise geven een 2e leven aan landbouwafval. Hiermee verkleinen ze hun ecologische voetafdruk, geven weer waarde aan afvalstoffen en voorkomen verspilling van waardevolle grondstoffen. Maar er is meer; PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in India en Zuid Amerika die van grote betekenis zijn voor de lokale community's aldaar. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie.

PaperWise Natural

PaperWise Natural is milieuvriendelijk ongebleekt karton van 100% landbouwafval. Dit duurzame karton met een zeer lage milieu-impact heeft een natuurlijke lichtbruine kleur. Het materiaal is geschikt voor food en non-food toepassingen. PaperWise Natural is gecertificeerd voor voedselveiligheid (EC1935/2004), industriële compostering (EN13432), thuiscompostering (DIN CERTCO Home Compostable) en is geschikt om te recyclen via de normale oudpapierstroom. De natuurlijke lichtbruine kleur laat zich uitstekend full colour bedrukken. Verklein de ecologische voetafdruk van uw drukwerk met PaperWise. 

PaperWise Natural is bij ons beschikbaar in de gramsgewichten 90, 150, 226 en 295 grs/m2. Het materiaal is ruw/ongestreken en heeft een cremekleurige uitstraling waardoor het direct een ecologisch verantwoorde uitstraling geeft. Uitermate geschikt voor alle toepassingen waarbij een milieuvriendelijke uitstraling gewenst is. En dat is altijd toch?

PaperWise Natural Coated 1 Side White

PaperWise Natural Coated 1 Side White is milieuvriendelijk ongebleekt karton van 100% landbouwafval. Dit duurzame karton met een zeer lage milieu impact heeft aan een zijde een natuurlijke lichtbruine kleur, de andere zijde is wit door de witte clay coating. PaperWise Natural Coated 1 Side White is gecertificeerd voor voedselveiligheid (EC1935/2004), industriële compostering (EN13432), thuis compostering (DIN CERTCO Home Compostable) en is geschikt om te recyclen via de normale oud papierstroom. Zowel de witte zijde als de natuurlijke lichtbruine zijde zijn haarscherp full colour te bedrukken. Dit duurzame karton wordt onder andere gebruikt voor op maat gemaakte kaften, omslagen van duurzaam drukwerk, mvo-jaarverslagen, boeken, brochures, magazines, schrijf- en notitieblokken, ansichtkaarten, visitekaartjes en naambadges. 

PaperWise Natural Coated 1 Side White is bij ons beschikbaar in het gramsgewicht 310 grs/m2. Dit materiaal is gelijk aan het hierboven genoemde materiaal met dien verstande dat één zijde wit en gestreken (glad) is. Een materiaalsoort met 2 verschillende uiterlijke zijden. Ondermeer zeer geschikt als omslag of postkaart.

 

Nautilus logo

 

Nautilus

Het Nautilus assortiment biedt gerecycled papier van topkwaliteit waarmee u milieuvriendelijk kunt werken zonder concessies te doen aan kwaliteit. Nautilus biedt unieke oplossingen voor al uw drukwerk. Dit 100% post-consumer recycled papier is zeer milieuvriendelijk en bewijst dat met een FSC® recycled certificering, het EU-Ecolabel en een optie voor CO2-neutrale productie. Nautilus Classic is daarnaast ook nog bekroond met het Blue Angel label. Nautilus biedt twee tinten wit om aan iedere vraag te voldoen. Kies Nautilus SuperWhite met een uitstekende witheid (150 CIE) als u zoekt naar een hoogwit papier met premium uitstraling. NAUTILUS Classic laat zien dat u aandacht voor het milieu heeft met een natuurlijk witte tint (112 CIE).

Nautilus SuperWhite ongestreken

Hoogwit ongestreken (wat ruwer) papier met een matte uitstraling. Verkrijgbaar bij ons in de gewichtsklasse 90 t/m 350 grs/m2.

Nautilus Classic ongestreken

Papier heeft een gebroken witte tint, met een romantische uitstraling. Het papier is ongestreken dus voelt wat ruwer aan. Verkrijgbaar bij ons in de gewichtsklasse 90 t/m 350 grs/m2.


Cocoon silk logo

Cocoon Silk gestreken

100% gerecycled , FSC® gecertificeerd machinegestreken papier. Cocoon kenmerkt zich door een opvallend hoge witheid en staat voor een verantwoorde papierkeuze. Ultraglad papieroppervlak voor een perfect drukresultaat.

Zeer geschikt voor de vervaardiging van Jaarverslagen, brochures, catalogi, manuals, menukaarten, boeken, kalenders, etc.

Dit materiaal is bij ons beschikbaar in de gewichtsklasse 90 t/m 350 grs/m2.

 

voorBIJ logo

Waardevolle BIJdrage

Door bermgras te gebruiken als grondstof voor het papier wordt de reststroom gereduceerd en komt de opgeslagen CO2 in het maaisel niet vrij. Het maaisel wordt in eigen beheer gedroogd en gemalen, voordat het verder verwerkt wordt. Omdat het maaisel niet blijft liggen in de bermen, blijft de bodem schraal en biedt het kansen voor meer verschillende bloemen, kruiden en grassen. Het biedt voeding en bescherming voor allerlei dieren. De insecten staan op het menu van vogels, vleermuizen en kleine zoogdieren. Bovendien houden kruidenrijke bodems door de complexere wortelstructuren het water beter vast en blijft de ondergrond steviger. En als de bloemen en kruiden uitgebloeid zijn, dan wordt het gemaaid, afgevoerd, gedroogd, gemalen en gebruikt als grondstof voor nieuw papier.

Nog een leuk feitje: de gemiddelde transportketen van bermgras tot papier is maar 83 km!

Dit materiaal is bij ons beschikbaar als 300 grs/m2.