Alle categoriëen

Informatie

 

Cadeaubon

 

Wat maakt drukwerk duurzaam?

 

Drukwerk kan best duurzaam zijn. Als je maar kiest voor de juiste middelen. Je hoeft helemaal niet gedag te zeggen tegen de kwaliteit. In tegendeel zelfs, de structuur van een duurzaam gedrukte flyer, brochure of visitekaartje kun je haast niet onderscheiden van 'gewoon' papier. Vind je het leuk om wat structuur te laten zien? Ook dan hebben we genoeg opties!

 

Duurzaam drukwerk met milieuvriendelijk papier

Drukwerk is het duurzaamst als het bedrukt wordt op milieuvriendelijk papier. Je kunt kiezen uit 100% gerecycled papier, papier gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels) en zelfs papier gemaakt van bermgras. Bij Druk op Groen kun je duurzaam drukwerk laten printen op het milieuvriendelijke papier van PaperWise, Nautilus, Cocoon Silk en/of voorBIJ. Door te kiezen voor elk van deze papiersoorten bespaar je tot 30% CO2, in vergelijking met niet-duurzame drukkerijen die gebruikmaken van ‘nieuw’ papier.

 

Duurzaam printen met de HP Indigo Digital Press

Nu je de basis hebt uitgekozen is het ook van belang om een duurzame printer te kiezen. De CO2- neutrale HP Indigo Digital Press is één van de duurzaamste printers ter wereld. Dit is dan ook de printer die we gebruiken en aanraden. Door de innovatieve technologie wordt een optimale printkwaliteit met de hoogste snelheid, dekking en ongeëvenaarde mogelijkheden voor kleur en inkt geproduceerd. Je online product komt hiermee écht tot leven. En dat alles met een CO2-neutrale voetafdruk. Ideaal!

 

Restafval recyclen

Wanneer je print ontstaat er afval. Om de gehele bedrijfsvoering duurzamer te maken zijn we extra scherp op ons oud papier en afval. Daarom recyclen we zo veel mogelijk verpakkingen en oud papier.

 

Zet dat stapje extra richting een duurzame wereld Als gedreven ondernemer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Laat zien dat je verder gaat dan anderen door te kiezen voor een duurzaam drukkerij die zich inzet voor een betere wereld die zich haar omzet deelt met een boomplantorganisatie. Bij Druk op Groen zijn we hier volop mee bezig! In 2023 zijn we een officiële partner geworden van de Nederlandse boomplantorganisatie Trees for All. Als blijk van onze toewijding doneren wij maar liefst 1% van onze jaarlijkse omzet aan dit fantastische initiatief en compenseren wij onze CO2-uitstoot. Door bomen te planten, zowel in Nederland als in het buitenland, dragen we bij aan een beter klimaat, een rijkere biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

 

Heb je interesse in duurzaam drukwerk? Bekijk dan al onze producten en creëer jouw eigen duurzame drukwerk op maat. Heb je vragen of hulp nodig bij het proces? Ook dan kun je bij ons terecht op maandag t/m vrijdag tijdens kantoortijden via +31 (0)85 483 31 10.